Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Generikautbyte

Jag förmodar att alla som läser detta om hur reglerna tydligen är utformade inser att reglerna är orimliga och rakt sagt knäppa? Är det inte rimligt att apoteken verkar för att dessa mycket emotsägelsefulla regler ändras? Som det är nu så är det alltså okej att blåsa kunderna på i flera fall mycket pengar med mer än dubbla priset så länge de betalar hela beloppet själva. Är det däremot skattepengar med så får man plötsligt möjlighet att välja det billigare märket med samma verksamma substans... Ange en enda vettig anledning till varför det inte skulle vara tillåtet och helt okej att byta till ett billigare märke med samma verksamma substans såsom görs med subventionerade läkemedel. Om så ej kan göras så ska såklart reglerna ändras omgående. Eller tjänar apoteken mera på de dyrare märkena så att någon annan därför måste driva frågan?
---
"Ja denna fråga är svår (lustigt nog).
Vi har ju i Sverige inte något egentligt så kallat generikautbyte.
Det vi har är utbyte till generika för att en vara/medicin ska ingå i det så kallade högkostnadsskyddet.
Formellt är alltså svaret att utbyte inte ska erbjudas på vara som ej ingår i högkostnadsskyddet, har dock sett recept där jag märker att avvikelser har gjorts.
Ser också då och då recept där läkaren skriver i doseringstexten att utbytespreparat kan expedieras. Står detta är saken klar, då ska kundens önskemål expedieras. "
Apotekskund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.