Är det magnesium i Apoteket Kvinna?

Hej!
Har en fråga ang Apoteket Kosttillskott Kvinna. Som 2:a ingrediens står magnesiumcitrat, men det finns inte upptaget i listan med vitaminer och mineraler. Innehåller det för lite magnesium för att det ska finnas med i listan trots att det står som 2:a ingrediens?

MVH
Eva

Eva Nordström Hedman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva,

  tack för ditt inlägg.

  Vi har förbättrat innehållet av magnesium i Apoteket Kvinna genom att byta ut magnesiumoxid mot magnesiumcitrat som har en högre biotillgänglighet. Det innebär att kroppen tar upp mer magnesium nu än tidigare. Magnesiumcitrat är en mycket större molekyl och tar därmed mycket mer plats än magnesiumoxid. Av den anledningen har vi behövt sänka halten magnesium för att bibehålla en rimlig tablettstorlek. Vi ser att ett bättre upptag är mer fördelaktigt än en hög halt av magnesiumoxid som vi idag vet har ett mycket sämre upptag.

  Då halten magnesium är lägre än 15 % av DRI (dagligt rekommenderat intag) är det inte tillåtet att skriva ut det i tabellen.
  Trots att magnesium inte längre får stå med i tabellen så har vi alltså idag bättre produkter än tidigare i och med övergången till magnesiumcitrat.

  Vänliga hälsningar

  Mattias Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.