Är det magnesium i Apoteket Kvinna?

Hej!
Har en fråga ang Apoteket Kosttillskott Kvinna. Som 2:a ingrediens står magnesiumcitrat, men det finns inte upptaget i listan med vitaminer och mineraler. Innehåller det för lite magnesium för att det ska finnas med i listan trots att det står som 2:a ingrediens?

MVH
Eva

Eva Nordström Hedman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Eva,

  tack för ditt inlägg.

  Vi har förbättrat innehållet av magnesium i Apoteket Kvinna genom att byta ut magnesiumoxid mot magnesiumcitrat som har en högre biotillgänglighet. Det innebär att kroppen tar upp mer magnesium nu än tidigare. Magnesiumcitrat är en mycket större molekyl och tar därmed mycket mer plats än magnesiumoxid. Av den anledningen har vi behövt sänka halten magnesium för att bibehålla en rimlig tablettstorlek.  Vi ser att ett bättre upptag är mer fördelaktigt än en hög halt av magnesiumoxid som vi idag vet har ett mycket sämre upptag.

  Då halten magnesium är lägre än 15 % av DRI (dagligt rekommenderat intag) är det inte tillåtet att skriva ut det i tabellen.
  Trots att magnesium inte längre får stå med i tabellen så har vi alltså idag bättre produkter än tidigare i och med övergången till magnesiumcitrat.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Med vänlig hälsning

  Mattias Kundservice
 • Hej,
  Skulle tabletterna bli helt orimligt stora om ni tillsatte magnesium så att tabletten innehöll mer av DRI (så att man slapp äta både Mitt val Kvinna OCH magnesiumtabletter). Har hört av flera personer att detta vore önskvärt, alltså att Mitt val Kvinna innehöll tillräckligt mycket magnesium.

  Stina
  Stina
 • Hej Stina,

  tack för din synpunkt.

  Om du menar Apoteket Kvinna så ja, det är ett aktivt val vi gjort då tabletterna skulle bli orimligt stora.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Hej! Är det alltså meningen att köpa till magnesiumtillskott utöver vitamin Kvinna för att få i sig tillräckligt? Ser att det finns ett ”kvinnopaket” med omega 3, apoteket Kvinna och just magnesiumtabletter...

  Med vänlig hälsning
  Caroline
 • Hej,

  Du har möjlighet att kombinera Apoteket Kvinna med Apoteket Magnesium, du kommer inte upp på en skadlig nivå av kombinationen. Kosttillskott ersätter inte en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och varierad kost samt en hälsosam livsstil. Överskrid inte rekommenderad daglig dos.

  Vänligen
  Andreas Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.