Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har ni ingen märkning om att produkterna inte är djurtestade?

Hej! Jag har läst en del frågor ni fått här om huruvida era produkter är djurtestade eller inte. Ni har svarat att ni kan garantera att de inte är det.

Men varför är ni då tex inte med på Djurens Rätts lista (https://www.djurensratt.se/icke-djurtestat) eller kan märka era produkter med Leaping Bunny? De här märkningarna utförs av utomstående parter för att kunna garantera att märkningen stämmer. Att ni själva gör tester och kan garantera något säger ingenting eftersom ni inte är ansvariga mot någon annan.
Det finns också en anledning till att dessa listor och märkningar finns kvar trots att EU-lagar mot djurförsök har gått igenom, så det är inte heller ett riktigt giltigt argument.

Har ni ansökt om att vara med på listan men av någon anledning inte gått igenom?
Eller har ni inte ansökt och i sådana fall, varför inte?

Tacksam för svar!

Mikaela Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mikaela,

  tack för din fråga.

  All form av märkning är dyr i både form pengar och tid och det skall ställas i relation till nyttan, eftersom djurtester är förbjudna. Leaping Bunny finns på en del produkter men det är inget som drivs aktivt hos oss.

  Våra egna tester ligger bakom vår trovärdighet och vårt starka varumärke och vår kvalitetskontroll är något vi är stolta över.

  Vänligen

  Maria Kundservice
 • Hej, jag precis som föregående skrivare, läst inläggen om ifall era produkter är testade på djur eller inte, och jag tycker såhär. Ni skriver till svar att det kostar pengar och tar tid att märka produkterna, men jag tror att flera med mig gärna betalar mera för produkterna bara man kan se att de är icke testade på djur. Märkta någondera med, stämpel, infoblad eller skyltning. Detta är viktigt enligt mig och då inte bara gällande slutprodukten utan även gällande tillverkning av ingredienserna.

  Hälsningar
  Christina
 • Hej Christina,

  Tack för din synpunkt.

  Eftersom det är olagligt att testa kosmetiska och hygieniska produkter eller ingredienser i dessa produkter på djur, anser vi, som jag skrev i mitt tidigare svar, att denna kostnad ska ställas i relation till nyttan med märkningen.

  Våra produkter är självklart inte testade på djur eftersom det är olagligt. Således är en kostnad för en sådan märkning onödig.

  Vänligen


  Maria Kundservice
 • Hejsan! Jag tycker likadant att det skulle finnas en liten notis eller liknande i er kvalitetskontroll där det står tex att självklart är våra produkter inte testade på djur. Så enkelt!  Man kan ju läsa om allt annat där om miljö etc. Och det ska ju vara i hela produktionskedjan. Finns många med mig som letar efter just dessa produkter. Leaping bunny är ett sätt att märka produkterna med även om det kostar! Mvh
  Christel
 • Hej Christel,

  tack för din synpunkt, den är värdefull för oss.

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Hej! Jag tror att fler människor skulle hitta till Apotekets produkter om de visste om att de inte testas på djur och att vissa produkter inte innehåller animaliska ingredienser. Jag undrar över den nya sminkserien också! Är den vegansk?

  Mvh Sofia
  Sofia
 • Hej Sofia,

  tack för din synpunkt.

  Apoliva makeup är fri från ingredienser med animaliskt ursprung.

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Att göra självtester eller att certifiera sig själv har sällan speciellt hög trovärdighet hos konsumenter, därför efterfrågar även jag PETA's "Leaping Bunny". Lagbrott är heller inget ovanligt, speciellt när vi importerar produkter från länder som ex. Kina där djurförsök är obligatoriskt för försäljning inom landet. Därför önskar även jag en certifiering från en opartisk organisation som ex. PETA eller Vegan Society.
  Per-Erik Lindgren Ekbäck
 • Hej Per-Erik,

  tack för din synpunkt.

  Våra egna tester ligger bakom vår trovärdighet och vårt starka varumärke och vår kvalitetskontroll är något vi är stolta över.

  Vänligen
  Maria Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy