Är Apoliva Eco vegansk? Djurtestad?

Hej! Min fråga gäller Apoliva eco hudvårdsserie. Innehålller någon av produkterna (rengöringsmousse, dagkräm, nattkräm eller ögonkräm) animalier eller produkter som i något led i produktionen kommit i kontakt med animalier? Är de testade på djur?

Linda

Kommentarer

  • Hej Linda,

    Tack för din fråga.

    Apoliva Eco-serien innehåller inget ämne med animaliskt ursprung.

    Inga djurtester har genomförts för att ta fram Apolivaprodukter, varken av Apoteket eller våra leverantörer.

    Djurförsök med färdiga produkter och djurförsök med ingredienser är förbjudna sedan 2004 respektive 2009.
    Inga produkter eller ingredienser har djurtestats av Apoteket.

    Faktagranskad 2019-08-26

    Med vänlig hälsning

    Maria
  • Hej! detta är väl inte helt sant då ni blandanat säljer Avène, som är djurtestat?!

    moa
  • Hej Moa,

    Förbudet gäller alla kosmetik och hygienprodukter, allt från tandkräm ögonskugga. Förbudet omfattar även kosmetika som importeras från länder utanför EU.

    Det gäller således även Avènes produkter.

    Faktagranskad 2019-08-26

    Med vänlig hälsning

    Maria
  • Hej!

    Kan ni garantera att även ingredienserna inte är djurtestade, innan de blev en slutproduktion?

    Med vänlig hälsning
    Isabelle

    Isabelle
  • Hej Isabelle,

    Vi kan garantera att inga djurtester har genomförts för att ta fram de kosmetiska produkter vi säljer. Varken på slutprodukt eller ingredienser.

    Faktagranskad 2019-08-26

    Med vänlig hälsning

    Mattias Kundservice
  • Avene mfl finns inte på PETAs lista för att de säljs i Kina där utländskt smink och hudvård testas på djur innan de får säljas i landet - vilket gör att de produkter från Avene som säljs i Kina är testade på djur och företaget själva står för kostnaderna för dessa tester. Så den produkten du köper i Sverige är inte testad på djur då detta är olagligt här, MEN den kommer från ett företag som stödjer djurtester där lagen kräver det. Vissa företag, som Body Shop, ägs av moderbolag som säljer produkter i Kina, men vägrar tillåta försäljning av det egna märket där. Vilket gör att de är cruelty free, men ägs av företag som inte är det.

    Man kan alltid anta att svenska produkter, från exempelvis Apotekets egna märke, som inte säljs i Kina är cruelty free. Andra regler gäller i Hong Kong där dessa obligatoriska djurtester inte finns, vilket gör att exempelvis Depend är CF trots försäljning i Hong Kong.

    Tycker att detta är sådant Apoteket borde känna till och kunna informera om. Ganska viktig och aktuell fråga.

    Marlene
  • Hej, Marlene,

    tack för din information i den här frågan.

    Kosmetiska produkter som tillverkas i Kina har inga krav på djurtester, däremot finns det krav på djurtester på produkter som importeras till Kina.
    Varumärken som importeras till Kina gör man stickprov på och testar på djur. Detta utfärdas av kinesiska myndigheten och inte företagen själva.

    Faktagranskad 2019-08-26

    Vänligen

    Maria
  • Jag sökte också efter denna märkning när jag var inne och kollade på Apolivs smink efter att ha fått det rekommenderat av min syster. Jag är varken vegan eller vegetarian men vill ändå se den märkningen.

    Laura
  • Hej Laura,

    Eftersom det är olagligt sedan många år att testa kosmetika på djur kan du vara fullständigt trygg i att absolut inga djurtester genomförts av Apoteket eller våra leverantörer för att ta fram de kosmetiska produkter vi säljer.

    Vi tar själva ansvar för de produkter vi säljer och använder oss därför i väldigt liten utsträckning av tredjepartsmärkning.

    Faktagranskad 2019-08-26

    Med vänlig hälsning
    Mattias Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.