Till senaste kommentaren

Fått enterotablett istf enterokapsel

Fått recept på Ulcerex enterokapsel (föreskrivet fpk på 98 st) men kommer hem med Esonrptazol Actavis och enterotablett (100 st) istället för kapsel, dessutom i kraftigt överdimensionerad förpackning som omöjligt får plats i medicinskåp.  Båda sorterna är förmånsvaror. Tveksamt att inte personalen informerar om ändringen. Ytterförpackningen hann öppnas innan jag upptäckte felet. Vad gör jag nu?

Kommentarer

 • Hej Anna!
  Tack för din fråga.
  Ser inte i frågan vilken styrka det handlar om men gissar att det kan vara 20 mg.
  Rent generellt så ska man alltid informeras om man godtar en annan tillverkare än den som står på receptet.
  Den av läkaren utskrivna blir alltid en förmånsvara om den igår i systemet med ett eventuellt pristillägg.
  Ulcerex/Esomeprazol i styrkan 20 mg finns från cirka 10 tillverkare, kan tänka mig att du har fått den tillverkare (Actavis) som man hade hemma och kunde leverera omgående, men frågan ska ställas och kräver du att få den på receptet angivna, så ska apoteket ta hem den om det är möjligt, detta tar ett till två dygn beroende när på dagen detta sker.

  Vi uppskattar inte överdrivet stora förpackningar, då detta också är mindre bra av miljöskäl. På receptbelagd medicin kan vi dock inte driva några krav här.
  På receptfria produkter i vårt sortiment för vi hela tiden en dialog med våra leverantörer på detta och flera andra områden för att värna både miljö och våra kunder.

  Rekommenderar en ny kontakt med apoteket som utförde expeditionen och att du framför dina synpunkter på hur dialogen fördes.

  MVH
  Conny Farmaceut
 • Och skillnaden kapsel - tablett?
  Och möjligheten att göra återköp när felet inte är mitt utan apotekets?
  Anna
 • Hej Anna!

  Ja jag förstår, här gör Läkemedelsverket en bedömning och där har man kommit fram till att entero-kapsel och dito tablett är likvärdiga.
  Våra recept-system reglerar den informationen. Vill man som "vanlig" kund kontrollera detta så är Fass.se en bra källa.

  Skriv Ulcerex i rutan välj den styrka du har fått utskriven och tryck sedan i huvudrutan på fliken utbytbara läkemedel så kommer det upp en hel rad. Vissa är entero-kapslar o vissa är entero-tabletter.

  Vad gäller den dialog som skett ute på apoteket i samband med expeditionen så måste jag hänvisa dig dit, det är dock inte som så att du har fått en felaktig medicin expedierad i förhållande till vad som skrivits på ditt recept under förutsättning att doktorn angett att byte är i sin ordning.

  MVH


  Conny Farmaceut
 • Problemet med att hänvisa till det aktuella apoteket är att kunden måste ta sig dit då det inte går att mejla dem. Jag menar att apoteket äger problemgörandet och givetvis uppredandet, men eventuell lösning verkar Apoteker lägga över på kunden att fixa. Enda lösningen blir att gå via den gemensamma kundtjänsten (alltså er).
  Anna
 • Hej,

  Vi kommer behöva titta på receptet och det är inget som får göras via mail eller i kundforumet. Ett fel som uppstår inne på ett apotek måste personalen lösa där.

  Vänligen
  Andreas Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.