Hur kan det fungera att hämta ut receptbelagd medicin om man är så kallad "papperslös"?

Nuvarande regering har ju gett klartecken att alla i Sverige har rätt till vårt välfärdssystem inom bl.a sjukvård, mediciner och liknande utan att vara svensk medborgare och det kan givetvis i första anblick verka humant. fast man inte betalat skatt här och inte har några som helst identitetshandlingar. Akutsjukvård kan jag förstå men hur går det i praktiken till med läkarbesök och uthämtning av receptbelagd medicin utan att kunna visa upp ID-handlingar? Kan ni förklara detta på ett vettigt sett hur det går till i praktiken?

Om jag te.x skulle beställa tid till läkare utan att styrka min identitet dvs gå gratis och få te.x ett recept på nåt receptbelagt speciellt någon strikt kontrollerad narkotikaklassad medicin som tex stesolid eller morfin för ångest eller värk utan att varken ha pass, körkort eller annan ID-handling hur fungerar det i praktiken? Är uppriktigt sagt nyfiken för jag personligen kan inte ens hämta ut min apodos om jag glömt min legitimation fast personalen känner igen mig sedan 10 år tillbaka. Dessutom får jag en saltad faktura hem.
Funderar på att som ett experiment testa att kasta mina ID handlingar, få ett gratis läkarbesök och sedan hämta ut gratis receptbelagd medicin utan ID-handling bara för att få veta hur det i praktiken kan fungera på detta sätt.

Snälla svara på denna fråga så vi skattebetalare vet hur det kan gå till och hur rättssäkerheten fungerar i Sverige.

Ta INTE detta på fel sätt nu eller censurera detta inlägg pga rädsla för att stöta sig med politiska ogenomtänkta eller förhastade beslut för detta är en mycket allvarlig fråga som behöver belysas.

Ge oss ett ärligt och korrekt svar. Hur går detta till i praktiken. Vi är många som undrar för en butiksägare som skulle dela ut cigaretter, alkoholhaltiga drycker eller dylikt utan att kunden visar legitimation och dessutom gratis skulle med största sannlikhet bli åtalad direkt. Ge mig en utförlig förklaring att så mina eventuella fördomar kan växla till förståelse och kunskap i stället? Mvh / en stadig kund hos Ert apotek.

Robert
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.