När kommer Vanquin tillbaka?

Via Doktor24.se kan ni få hjälp med att få ett recept på Vermox, det läkemedel som finns mot springmask, men som är receptbelagt.

Vanquin förväntas vara tillgänglig på marknaden tidigast i slutet av september 2020 enligt den information vi har i dagsläget.

Vanquin 50 mg dragerad tablett, 8-pack och 32-pack, är fortfarande restnoterad. Orsaken är att vår tillverkare av Vanquin inte fått leveranser av den aktiva substansen pyrvin som uppfyller kvalitetskraven.

Det finns inga utbytbara läkemedel till Vanquin. Alternativt receptbelagt läkemedel finns, Vermox, i form av Vermox 20 mg/ml oral suspension och Vermox 100 mg tablett. Vermox ska inte användas av gravida under första trimestern om inte behandling är absolut nödvändig, och förskrivning av Vermox under andra och tredje trimestern ska ske med försiktighet. Vid behandling av barn under 2 år har i sällsynta fall rapporterats krampanfall. Vermox skall därför ges till mycket små barn endast om maskinfektionen påtagligt påverkar nutritionsstatus och fysisk utveckling.

Vänligen
Apoteket Kundservice (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.