Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Capecitabine mjölkfri

Hej.
Jag tål inte komjölkprotein. I innehållsförteckningen för Capecitabine Accord står att den innehåller laktos. Innbär det mjölkpulver eller liknande? Finns det någon tillverkare som inte har mjölk, mjölkpulver eller laktos i sina Capecitabine?
Mvh

Olof


Kommentarer

 • Hej Olof!

  Vad jag kan se så har tyvärr alla tillverkare laktos i sina produkter. Tål man inte komjölkprotein så brukar man avrådas från att använda produkter innehållande laktos då man inte kan garantera att det är 100 % fritt från komjölkprotein. Det finns sk extemporeläkemedel dvs ej standardiserade läkemedel som görs av APL och är individanpassade. Du kan fråga din läkare om det kanske kan vara ett alternativ för dig.

  Med vänlig hälsning
  Carina Farmaceut
 • Vilken funktion fyller laktosen i det här läkemedlet? Vi är ett icke föraktligt antal som inte tål mjölk, och många gånger fler som är laktosintoleranta, så det borde ju finnas en marknad för laktos/mjölkfria piller.
  Mvh

  Olof
  Olof
 • Ursäkta att svaret dröjde. Vattenfri laktos används som bindemedel/ utfyllnadsmedel i tabletter. Laktosintoleranta påverkas oftast inte då mängden laktos oftast är väldigt liten men jag håller med om att det hade underlättat om alla tabletter var fria från laktos.

  Med vänlig hälsning
  Carina Farmaceut
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.