Vågar jag använda Cliovelle?

Hej, när jag läser biverkningar av läkemedlet Cliovelle blir jag rädd. Jag har redan ångest, och har gått upp i vikt utan anledning, tänker att detta kanske blir värre då. Min läkare säger att det även kan bli bättre, att jag inte ska oroa mig. Han har aldrig frågat om cancer hos nära anhöriga. Min mamma dog av bröstcancer som spred sig vidare i kroppen. Vad är din rekommendation? Ska jag oroa mig? Mvh My
My Karlsson

Kommentarer

 • Hej My!

  Tack för din fråga.

  Här känner vi att sjukvårdens bedömningar och kunskaper överstiger våra farmaceutiska dito.
  Som alltid gäller ju att nyttan av medicineringen ska överstiga riskerna och de råden och vägledningen ska vården sköta.
  Till saken hör också att detta kan förändras under behandlingens gång. Det är viktigt att du till ansvarig läkare framför vad som har hänt och vad du har upplevt.

  Observera att inga mediciner får tillhandahållas utan att all dokumenterad risk/biverkan dokumenteras och görs tillgänglig i till exempel FASS.
  Många gånger är dessa risker små (drabbar få) men de måste ändå presenteras.

  MVH
  Conny
  (Uppdaterad )
 • Hej. Jag fick mens igen efter två veckor när jag började att ta cliovelle.  Jag är 55 år gammal 😥. Ska jag slutar med dem?
  Matea strålenhielm
 • Hej Matea!

  Tack för din fråga. Vaginalblödningar kan dessvärre uppstå under åtminstone de första behandlingsmånaderna av Cliovelle. Jag tycker inte att du ska sluta med din medicin utan att rådfråga din läkare först.

  Trevlig helg!

  Vänliga hälsningar
  Carina
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.