Till senaste kommentaren

Kan jag sätta Compeed på öppna sår?

Hej,
Kan man använda compeed när skavsåret har blivit som ett öppet sår? Och i så fall ska man låta det sitta kvar tills det börjar falla av eller bör jag ta bort plåstret och lufta/rengöra?
Casandra Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Casandra,

  du kan sätta Compeed på en blåsa som spruckit, dock inte på ett sår som riskerar att vara infekterat.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Compeed plåster: Min man har fått ett hack på hälen då han missade ett steg i trappan. Kan han använda compeed plåster på såret? Det ser inte alls infekterat ut och blöder ej längre. Men det kan ju vara svårt att avgöra om det ändå finns risk för infektion med att använda detta mer slutna plåster! Under natten har han haft en kompress indränkt med klorhexidin mot såret. Om vi inte ska använda compeed ska vi fortsätta med våt till vått behandling? Om vi märker en försämring skickar jag honom till vårdcentralen! Med vänlig hälsning Elisabet
  Elisabet Lerfors Hjärpe
 • Hej Elisabet,

  Compeed skavsårsplåster är avsett för skavsår och ska i första hand användas på hel hud.

  Om ni ändå vill använda Compeed som tryckavlastning är det viktigt att det är helt rent från bakterier, annars riskeras en miljö där bakterier trivs och kan föröka sig.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Hej! Fjällvandrar. Tappade en tånagel när jag skulle dra bort compeed från en av tårna. Pillade tillbaka och lät sitta kvar i ett dygn tills compeeden släppte av sig självt i duschen. Kan jag sätta på ny compeed över tån imorgon som skydd, eller bör jag ha på kompress och bandage istället? Låter lufttorka ikväll och funderar på om jag ska sätta på skydd efter några timmar. Inget öppet sår, men röd hud som vätskar. Vill klara en vandring imorgon igen.
  Anne
 • Hej,

  Använd kompress eller bandage i detta fall. Om det vätskar bör du undvika Compeed som sluter tätt och kan orsaka en miljö där bakterier trivs.

  Vänligen
  Andreas Kundservice
 • Hej! Jag fick två rejäla skavsår där blåsan sprack och hud försvann. Satte två compeed-plåster på. Under natten har det bildats som två stora vita bubblor där skavsåret sitter, i plåstret. Är det något konstigt eller ska det vara så?
  Rebecca
 • Hej Rebecca,

  ja, det ser ut så när Compeed verkar.

  Allt i sin ordning alltså.

  Vänligen
  Maria Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.