Till senaste kommentaren

Finns det något livsmedel jag ska undvika vid behandling med Doxyferm?

Hej,
Jag har fått Doxyferm 100 mg mot borrelia. Undrar om jag behöver undvika mjölkprodukter eller annat i samband med att jag tar medicinen?
Mvh
Lotta
Lotta Wass Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  du bör undvika att äta livsmedel som innehåller mycket kalcium järn och magnesium i kombination med Doxyferm, helst med 3 timmar i förhållande till intaget, ett glas mjölk (max) kan man undanta från detta.

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Hej jag har fått samma besked precis att undvika bla kalcium och järn vid antibiotika, doxycyklin. Jag planerar att äta antibiotika på morgonen. Jag äter normalt 1stort ägg som innehåller 25mg kalcium. Kaviar 3.4mg järn. Är det för mycket?
  Jag tänker att andra alternativ som bröd med smör och ost/leverpastej eller yougurt blir sämre?
  Bör jag hitta annat alternativ?

  Anders
 • Hej Anders!

  Tack för din fråga. Man brukar säga att ett glas mjölk går bra så du kan äta ägg med kaviar till frukost. Det är läkemedel som innehåller järn som bör undvikas då de innehåller en större koncentration av järn men den mängden som finns i kaviar ska inte påverka effekten av Doxycyklin.

  Krya på dig!

  Vänliga hälsningar
  Carina Farmaceut
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll
 • Hej! Mineralerna kalcium och magnesium kan tas med 3 timmars mellanrum vid en kur med Doxyferm. Järn ska däremot helt och hållet undvikas, då den minskar koncentrationen av Doxyferm med upp till 90 %.
  Claudia (leg. apotekare)

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.