Vad innehåller ColdZyme?

Jag har köpt ColdZyme mot förkylning men äter andra mediciner mot andra sjukdomar vilket innebär att jag vill veta hur de olika produkterna påverkar varandra. ColdZyme innehåller bl.a. Trypsin. Men jag hittar ingen information om denna substans någonstans. Hur/var får jag reda på vilken impakt Trypsin har på andra substanser/läkemedel??

Mats Lindgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Mats!

  Tack för din fråga.

  Följande information kommer ifrån tillverkaren av Coldzyme:

  ColdZyme® Munspray är en CE-märkt medicinteknisk produkt, som kan utöva sin effekt genom att skapa en tillfällig, lokal, skyddande barriär på ytan av slemhinnan i munhåla och svalg. I motsats till läkemedel har produkten därför inte någon farmakologisk, metabol eller immunologisk effekt.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Med vänlig hälsning

  Mattias Kundservice
 • Mao har ni ingen aning om hur de ingående substanserna fungerar - eller?? Jag ser ingen förklaring på vad Trypsin är för något. Vet ni det??

  Mats Lindgren
 • Hej igen,

  Trypsinet i Coldzyme utvinns ur djuphavstorsk.
  Det är ett enzym som är aktivt genom att förstöra proteinstrukturer på virus.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Med vänlig hälsning

  Mattias Kundservice
 • Hej igen!
  Men det jag egentligen vill veta är hur det påverkar och påverkas av andra mediciner som jag tar. Det verkar vara svårt att få någon klarhet i det. Om man går till FASS så får man ingen vägledning då t.ex. Trypsin inte finns med där. :-(
  /Mats

  Mats Lindgren
 • Hej igen,

  en medicinteknisk produkt, som ju ColdZyme® Munspray är, får endast ha en lokal effekt, annars blir produkten inte godkänd som medicinteknisk produkt.

  Innan en medicinteknisk produkt godkänns görs kliniska studier som påvisar att produkten har de effekter som påstås.

  För medicintekniska produkter gör inga interaktionsstudier, det vill säga, det görs inga studier på hur produkten påverkar andra läkemedels effekt i kroppen.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen

  Maria Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.