Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilken värktablett är lämpligast att kombinera med Escitalopram?

Vilken värktablett är lämpligt att kombinepra med Escitalopram Ranbaxy 20mg? Alvedon, Ipren eller annan?

Kommentarer

 • Hej Anja!
  Tack för din fråga.
  Den av dig föreslagna Alvedon är den som  passar bäst.
  Ipren och de flesta andra värktabletter har när de tas tillsammans med Escitalopram en benägenhet att irritera slemhinnorna i mage och tarm.
  Risken för blödningar i slemhinnorna ökar vid kombinationen.

  MVH
  Conny Farmaceut
 • Hej!
  Jag äter ecitalopram och undrar vilken värktablett man kan ta ihop med dessa?
  Pia
 • Hej Pia!
  Tack för din fråga.
  Helt klart som i frågan ovan, kan du använda Alvedon eller likvärdig alltså något med paracetamol i, så är detta att rekommendera på vår nivå.
  Skulle du vilja ha fler valalternativ så bör du fråga din läkare tillråds om detta. De övriga preparaten kan föra med sig en ökad blödningsrisk och bör då bedöms av sjukvården.

  MVH
  Conny Farmaceut
 • Hej! Jag äter Escitalopram Bluefish 10mg och jag undrar vilken värktablett som fungerar ihop med dom? Som i svaren över, är det alvedon som gäller ihop med dom också?
  Natalie
 • Hej Natalie!

  Tack för din fråga! Det stämmer väl med tidigare svar dvs att du bör välja en värktablett innehållande paracetamol som tex Alvedon. Detta pga. att övriga preparat tillsammans med Escitalopram kan öka blödningsrisken i mag-tarmkanalen.

  Med vänlig hälsning
  Carina Farmaceut
 • Hej, har läst tråden och  jag äter ecitalopram 20mg och använder vanligtvis ipren mot huvudvärk och mensvärk då jag får väldigt mycket bättre effekt av ipren än Alvedon och andra alvedonliknande alternativ. Jag har tyvärr drabbats av symtomen som nämns ovan och undrar då om det finns något annat läkemdel som fungerar mer likt ipren men som ändå går ihop med ecitalopram?
  Rebecka
 • Hej Rebecka!
  Tack för din fråga.
  Lite tråkigt svar men tyvärr när ett läkemedel på effektsidan har liknande egenskaper som Ipren (substansen Ibuprofen) så har de också likartade biverkningar och fungerar då heller inte så bra med Escitalopram.
  Är besvären svåra och paracetamol (t.ex Alvedon) inte hjälper dig kan en kontakt med sjukvården vara aktuell, möjligen kan man där förse dig med någon kombination som skulle kunna hjälpa dig.

  MVH
  Conny Farmaceut

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.