Hur ska svamp i underlivet behandlas?

Hejsan. Jag misstänker svamp i underlivet och undrar vilket läkemedel som rekommenderas? (Första gå gen jag har det) Jag undrar även vad det är för skillnad mellan paketet med en vagitorium i (engångsbehandling) och det paketet med 3 stycken? Är de lika effektiva eller vad är skillnaden på de eftersom de är olika dos?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt inlägg.
  Eftersom det är första gången du misstänker svamp i underlivet rekommenderas att du kontaktar sjukvården för diagnos. Alternativt kan du köpa vårt självtest, Apoteket Bakterie/Svamp före du påbörjar någon behandling.
  Om du väljer paket med en vagitorie eller tre vagitorier har ingen betydelse för behandlingseffekten.
  Du hittar produkter och mycket information kring svamp i underlivet här.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Med vänlig hälsning
  Mattias Kundservice
 • Om man fått biverkning som små rosaaktiga blödningar av vagitoriet (Pevaryl depot) , är det normalt, farligt eller ska jag sluta med Pevaryl då? I övrigt känns behandlingen ingenting förrutom lite sveda når krämen smörjs..
  Bella
 • Hej,

  det är inte ovanligt att man får små blödningar vid svamp i underlivet. Om du inte blivit bättre eller till och med blivit sämre efter behandlingen bör du åter kontakta läkare för undersökning.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen
  Maria Kundservice
 • Jag har svampinfektion i underlivet enligt läkare och hon har rekommenderat Pevaryl. Jag fick "stick" känsla, klia och det svida då och då under användning av Pevaryl. Är dessa symtom vanliga eller ska jag avbryta behandling?
  Maja
 • Hej

  Klåda och sveda är en vanlig biverkan vid användning av Pevaryl. Om du inte blivit bättre eller till och med blivit sämre efter behandlingen bör du kontakta läkare.

  Faktagranskad 2019-09-13

  Vänligen
  Andreas Kundservice
 • Hej, har hormonapiral. Undrar om ja kan ta pevaryl?
  Molly
 • Hej Molly!

  Tack för din fråga. Nu framgår det inte vilken hormonspiral du har men jag har kollat på ev interaktioner mellan Pevaryl och hormonspiralerna Mirena, Kyleena, Levosert och Jaydess och finner inga, så det går bra att behandla med Pevaryl.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Vänliga hälsningar
  Carina Farmaceut
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.