Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Taldafil - skillnader

Är det skillnad på taldafil 20 mg från  actavis, stada eller 1A farma?
Ni säljer actavis betydligt billigare och jag fick 1a farma av läkaren.
Ex actavis 20mg/8st 499kr
1a farma kostar 519kr / 4st
Tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej Arne!

  Tack för din fråga. Den aktiva substansen är densamma i både koncentration och effekt. Däremot kan fabrikaten skilja sig åt när det gäller hjälpämnen då det inte är krav på att tillverkarna måste använda sig av exakt samma tex färgämnen, bindemedel, utfyllnadsmedel mm.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Med vänlig hälsning
  Carina Farmaceut
 • Hej och tack för svar
  Hur kan det då komma sig att dessa enligt läkemedelsverket inte kan bytas mot varandra, det är fult att man skall tvingas köpa mycket dyrare varianter så som a1 farma, (som dessutom är slut hos leverantören) kan jag be min läkare att byta dessa med varandra? Varför fick jag höra att de ej går att byta ut, beror det på vilket företag som mutat läkaren? Ursäkta min fräckhet men ni förstår säkert hur jag menar. Vh
  Arne
 • Hej!

  Jag förstår vad du menar :-) Generikautbytet kommer inte automatiskt då dessa varor inte ingår i förmånen men det händer att förskrivaren skriver i dostexten att det är ok att byta till annat fabrikat. Så antingen att du ber din förskrivare att skriva receptet på det billigare fabrikatet eller att det finns en kommentar i dostexten om att det är ok att byta fabrikat.

  Vänliga hälsningar
  Carina Farmaceut

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.