Till senaste kommentaren

Kan jag göra ett uttag på mitt recept tidigare än uttag inom förmånen tillåter?

Hej. Jag ska åka utomlands om två veckor. Min medicin räcker inte tills vi kommer hem. Jag skulle behöva lösa ut den innan vi åker, men det står att den tidigast får lösas ut i slutet av april. Hur gör jag? Jag måste ju ha mina hjärtmediciner med mig.

Annika Lund Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Vid särskilda skäl, t.ex. utlandsresa eller utlandsstudier, får apoteket göra undantag från 90-dagarsregeln och låta dig hämta läkemedel inom läkemedelsförmånen för en längre tid. Undantag kan dock inte göras om din läkare angivit ett särskilt expeditionsintervall på receptet.

  Inköpet ska göras i anslutning till resan. Du som av särskilda skäl behöver göra flera läkemedelsuttag påbörjar en ny högkostnadsperiod för de uttag som ligger utanför pågående period.
  Observera att det inte är tillåtet för kunden att själv begära att en ny period ska påbörjas för att på så sätt få en fördelaktigare period.

  Du ska kunna styrka att utlandsvistelsen är tillfällig och längst ett år, till exempel genom att visa upp biljett eller bokningsbekräftelse med både utrese- och hemkomstdatum eller kursintyg. Om du inte kan styrka att utlandsvistelsen är tillfällig hänvisas du till ditt landsting (ring till växeln hos ditt landsting) eftersom det är de som ytterst avgör om en person har rätt till läkemedelsförmån.

  Vänligen

  Maria Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.