Till senaste kommentaren

Varför gör Apoteket reklam för Doktor 24?

Mitt självklara apotek har alltid varit Apoteket. När jag ser Apotekets hemsida göra reklam för "nätdoktorer" blir jag dock frågande. Denna nya privata trend har spridit sig som en löpeld över landet och dessa företag ger ofta sken av att "hit kan du ringa dygnet runt, träffa läkare inom 10 minuter, få svar direkt och utan att det kostar något." Naturligt att många lockas av sådana "förföriska" budskap.
Alltfler svenskar börjar dock tack och lov inse att dessa nya nätläkare (likt hyr- och stafettläkare) håller på att utarma vår gemensamma skattefinansierade sjukvård. Den finansieras ju av vår samlade penningkaka för sjukvård och enligt media debiteras landstingen i snitt 600 kr för samtal som rings in från allmänheten. Vet ej vad exempelvis en receptförnyelse kostar hos Doktor 24, men antar att den är klart dyrare för landstinget/Region Värmland än om man loggar in på 1177 och beställer, alternativt ringer vårdcentralen.
Mycket märkligt att "gamla hederliga apoteket" hänvisar till och gör reklam för Doktor 24. Varför?
Vänligen
/Stig D

Stig Dahlén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Stig

    Samarbetet mellan Apoteket och Doktor24 grundar sig i en gemensam syn på att både digitala vårdgivare och apotek har en viktig funktion som komplement och avlastning till den traditionella hälso- och sjukvården.

    Det finns många kunder som har svårt att komma i kontakt med sin lokala vård och därför vänder sig till digitala vårdgivare. Även de digitala vårdgivarna arbetar på uppdrag av landsting för att erbjuda vård när behov finns.

    Vänliga hälsningar
    Maria Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.