Vilka tandkrämer är veganska?

Hej!
Jag undrar vilka av era tandkrämer som är helt veganska, alltså inte innehåller några animaliska tillsatser och ej är testade på djur.
Tack för svar!

Lena

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Tack för din fråga.

  Tandkrämerna av märket Apoteket är fria från ingredienser med animaliskt ursprung.

  Djurförsök med färdiga produkter och djurförsök med ingredienser är förbjudna sedan 2004 respektive 2009.
  Inga produkter eller ingredienser har djurtestats av Apoteket.

  Med vänlig hälsning

  Mattias Kundservice
  (Uppdaterad )
 • Hej Apoteket
  Fint att näsan alla era tandkrämer är fria från animaliskt innehåll dvs veganska. Men varför märker ni inte era produkter med de garantimärkningar som finns för veganska och ej djurtestade produkter? För att öka kundsäkerheten och minska antalet frågor och framförallt för att skryta.
  Tack!

  Josefin
 • Hej Josefin,

  det är olagligt att testa kosmetiska och hygieniska produkter och dess innehållsämnen på djur och därför tycker vi att det är onödigt att märka produkterna med information om att de inte är testade på djur.

  När det gäller frågan om veganmärkning har vi mer och mer börjat märka våra produkter med den informationen men vi kan bli ännu bättre på det.

  Tack för din synpunkt!

  Vänligen
  Maria Kundservice
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  Era svar blev lite otydliga. Som sagt det  är olagligt att testa på djur av företagen själva, men många företag säljer i Kina och då måste de betala för att kineserna ska djurtesta åt dem eftersom de kräver det. Frågan är därför vilka av företagen inkl Apoteket exporterar till länder där produkterna mot betalning av tillverkaren testar produkterna på djur. Allt annat är dubbelmoral och oärlig och osann marknadsföring.
  Lotta
 • Hej Lotta,

  För kosmetiska produkter inom EU gäller följande:

  Djurförsök på färdiga kosmetiska produkter är förbjudet sedan 11 september 2004
  Djurförsök på ingredienser eller kombinationer av ingredienser i kosmetiska produkter är förbjudet sedan 11 mars 2009.

  Sedan den 11 mars 2013 får dock inga ingredienser djurtestas, inga undantag råder. Detta gäller oavsett om alternativa testmetoder är tillgängliga eller inte.
  I frånvaro av alternativa testmetoder, får resultat från djurförsök utförda före 11 mars 2009 fortfarande användas som säkerhetsbevisning.

  Förbudet omfattar även kosmetika som importeras från länder utanför EU. Kosmetiska produkter som tillverkas i Kina har inga krav på djurtester, däremot finns det krav på djurtester på produkter som importeras till Kina.
  Så varumärken som importeras till Kina gör man stickprov på och testar på djur. Detta utfärdas av kinesiska myndigheten och inte företagen själva.

  Apoteket säljer enbart sina varumärken i Sverige.


  Vänligen
  Maria Kundservice
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.