Till senaste kommentaren

Hur ska jag behandla Keratosis pilares?

Hej Jag har haft knottrig hud på underarmar och låren nu i 6 månader har smörjt med olika lotion/krämer men utan resultat, nu undrar jag om det kan vara keratosis pilares?? Har läst att CALMURIL kan lindra iaf, har ni några andra tips eller produkter som jag kan använda??
Therese

Kommentarer

 • Hej Therese,

  om det är Keratosis pilares du har drabbats av:

  Keratosis pilaris är ett hudtillstånd som kännetecknas av utslag på kroppen, vanligtvis överarmar, lår och ansikte, som liknar små knottror eller upphöjda prickar i huden. Det orsakas av en överproduktion av keratin som klumpar ihop sig under huden och bildar hårda, små knottror som ibland täpper igen hårsäckarnas utförsgångar. Tillståndet har kopplingar till bland annat ärftlighet, torr hud och atopiskt eksem. Det är helt ofarligt och mycket vanligt hos både barn och vuxna. Mer än hälften av alla tonåringar har små knottror i huden och bland vuxna handlar det om ungefär 40 procent.

  Keratosis pilaris lindras med hjälp av mjukgörande och fuktighetsbevarande lotion eller kräm, gärna med karbamid.
  Förslag på produkter:

  Apoteket Mjukgörande kräm 5% karbamid
  Eucerin UreaRepair Plus 10% Lotion
  CeraVe SA Smoothing Cleanser
  CeraVe Sa Smoothing Cream  Man kan även använda mild peeling såsom till exempel Cicamed serum AHA, men man ska inte skrubba för hårt eftersom det kan orsaka irritation i huden. Att klia eller riva på knottrorna kan orsaka infektion.

  Vänliga hälsningar
  Maria
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.